MEGA-bouw-update

MEGA-bouw-update

We krijgen af en toe de opmerking dat er aan de buitenkant van het gebouw nog niet zoveel te zien is. Dat is ogenschijnlijk zo. Toch hebben we de afgelopen maanden al bergen werk verzet en is er iedere zaterdag een ploeg bezig. Door de week wordt er op allerlei momenten afval afgevoerd, gestript en tijdelijk gerepareerd zodat de uiteindelijke bouwactiviteiten goed plaats kunnen vinden.

  • De hoeveelheid afgevoerd groen en afval/puin is immens. Aan de rechterkant en achter het gebouw groeiden de bomen door de tegels. Sterker nog, we waren toch een beetje verrast dat we überhaupt tegels hadden.
  • Ingangen zijn dicht gemaakt zodat we geen last hebben van ongenode gasten.
  • Het hekwerk en de poort zijn zodanig gerepareerd dat ze weer een tijdje mee kunnen.
  • De resten van de brand in en om het gebouw zijn verwijderd. Vooral in de ruimtes onder het appartement en het appartement zelf. Onze leden zagen uit alsof ze net uit de mijn kwamen.
  • Achter het gebouw stond na het verwijderen van al het groen en afval nog de bodem van een XL-zeecontainer in de weg. Deze hebben onze vrijwilligers op een aantal zaterdagen tijd in stukken geflext. Een loodzwaar karwei. Daarna is de betegeling die door het gewicht van de container kapot gedrukt was weer hersteld zodat ook de binnenplaats vrij is voor bouwactiviteiten.
  • De loods aan de linkerzijde die op de lange termijn gesloopt gaat worden is vrijgemaakt zodat deze uiteindelijk als overkapping voor bouwmaterialen kan dienen.
  • In het gebouw is tijdelijk licht aangelegd zodat we kunnen zien wat we doen. Er kwam sowieso al weinig daglicht naar binnen omdat alles dichtgetimmerd is.
  • De houten platen blijven voorlopig nog op het gebouw zitten en worden pas verwijderd als er daadwerkelijk gemetseld wordt en de nieuwe indeling van de voorzijde gestalte krijgt.

Tenslotte zijn de bouwtekeningen zo goed als klaar om ingediend te worden. Ook dit proces hebben we een aantal keer doorlopen omdat we telkens tot nieuwe inzichten kwamen.

Kortom er is al heel erg veel gebeurd. We kunnen echter pas gaan bouwen als alles bezemschoon is en de omstandigheden zo zijn dat we ook echt ongehinderd kunnen (ver)bouwen.

Tot die tijd is er echter nog genoeg te doen. We danken onze groep van vrijwilligers voor hun onnavolgbare inzet. Wil je mee komen helpen? Stuur ons even een privéberichtje!