Het gebouw

Het gebouw Malbergsingel 6 werd in 1969 gebouwd als Shell-tankstation met een kleine winkel en een kleine werkplaats. Boven deze ruimte bevond zich het appartement van de eigenaar. In de jaren ’70 kwam er een uitbreiding met een showroom voor Volvo auto’s. In de jaren ’80 volgde er nog een uitbreiding voor een bredere servicegarage. Zo ontstond het huidige pand dat uit 3 vleugels bestaat. Na het vertrek van de garage vond Taxi Crals er een huis en nog eens jaren late Rebo meubelen.

Daarna kwam het pand leeg te staan en wisselde het na een felle brand in februari 2011 van eigenaar. Het pand lag er sindsdien verloederd bij en meerdere malen werden er nog kleine branden gesticht.

In mei 2015 viel het oog van de Verkennersband op het pand en sinds december 2016 is het pand volledig in eigendom. De Band zal het gebouw in fases opknappen en zo deze roetvlek in de buurt omtoveren tot een modern onderkomen zodat de Band ook in de toekomst kan blijven behoren tot de top van de mars- en showwereld.

Hoe het gebouw van de Verkennersband in de eindsituatie uit komt te zien.

Hoe het gebouw van de Verkennersband in de eindsituatie uit komt te zien.